bij Prognos Nederland BV
 
Wat is Prognos                          
Hoe werkt Prognos                    
Ontwikkeling Prognos              
Voor wie is Prognos                  
Prognos modules                      
Opsporen van oorzaken            
Prognos aanschaffen                
Wat als u Prognos gebruikt       
Patiënten informatie                 
Prognos praktijken                    
Ziekteverzuim terugdringen  
Waarom Prognos gebruiken
Prognos is een zeer nuttige aanvulling op de algemeen geaccepteerde therapieën in de wereld en kan als zelfstandig systeem opereren of als aanvulling op een bestaand systeem richting geven aan de therapie.

prognos
DIN EN ISO 9001 &
DIN EN ISO 13 485:2012 gecertficeerd.

© Prognos Nederland BV 2024
Hoe is Prognos ontstaan en ontwikkeld?
Prognos is ontwikkeld in de Russische ruimtevaart. De ontwikkeling is ontstaan uit de vraag wat de gevolgen voor de mens zijn als die voor korte of lange tijd in de ruimte verblijft. Er werd een systeem ontwikkeld dat, gebaseerd op de Chinese elektroacupunctuur, de twaalf belangrijkste meridianen in het menselijke lichaam meet.

Hiermee kan men zien in welke conditie de mens zich bevindt.
Voordat de astronauten worden gelanceerd moet zijn vastgesteld dat zij in topconditie verkeren. Maar net zo belangrijk is het dat de astronauten ook tijdens hun verblijf in een ruimtestation gezond blijven.

Prognos is ontwikkeld in Rusland en in het Russische ruimtestation MIR dat gedurende vele jaren in een baan rond de aarde heeft gedraaid. In het Prognossysteem is de kennis geïntegreerd van de 5000 jaar oude Chinese medische wetenschap die uitgaat van energie, in tegenstelling tot de chemie en de materie van de westerse medische wetenschap.

Er wordt wel eens gezegd dat de kloof tussen de Westerse en de Chinese geneeskunde te wijten is aan het feit dat Chinese artsen Chinees spreken en Westerse artsen hun opleiding hebben gevolgd in het Latijn. Beide geneeskundige werelden worden in het Prognossysteem op unieke wijze met elkaar gecombineerd.

Het lichaam van de patiënt is diens eigen betrouwbare en niet te beïnvloeden meetinstrument. Elk medicament kan worden gemeten en weergegeven met Prognos.

Het systeem is ontwikkeld met medewerking van 400 wetenschappers en artsen uit alle vakrichtingen. Vanaf het begin van de ontwikkeling heeft het uiteindelijk 18 jaar geduurd voordat het systeem volledig functioneel was. In 1995 is het wereldwijde patent gekocht door de Duitse firma Medprevent (tegenwoordig Medprevent-Systems) die het systeem verder heeft ontwikkeld. Inmiddels zijn er ca. 5500 gebruikers van Prognos, onder wie artsen, tandartsen en therapeuten in alle vakrichtingen. Momenteel is Prognos zo ver uitgebreid dat het een volledig medisch diagnostisch systeem is voor elke medicus, van welke vakrichting dan ook. En het systeem is zo eenvoudig te bedienen dat ook de assistent de metingen kan uitvoeren.


Inmiddels is wordt het systeem wereldwijd gebruikt en continu door allerlei, wetenschappers, artsen en ziekenhuizen geoptimailseerd voor het gebruik in de praktijk. Vele vooraanstaande behandelaars gebruiken het systeem.


De Russchische astronaut Prof. Dr. Med. Valey Polyakov, arts,(foto) is het langste in de ruimte geweest met een verblijf van 438 dagen non-stop in de Russische MIR. Met behulp van Prognos is hij er volledig gezond bij gebleven.

Prognos is onmisbaar voor een bemande reis naar Mars. (ca. 1000 dagen)

Ik zou op mijn 57 jarige leeftijd direct naar Mars vliegen- maar alleen onder begeleiding van Prognos.

Citaat: Prof. Dr. Med. Valery Polyakov (Sporthochschule Keulen 3 September 2001)Disclaimer ISO gecertificeerd: DIN EN ISO 9001 & DIN EN ISO 13 485:2012